måndag 28 december 2009

Vad jag åt på julafton

Känner mig inte alls peppad på att blogga just nu. Skrev inte ner så många recept på det jag gjorde i julas och bilderna blir förfärligt fula. Så det kanske blir ett litet uppehåll nu tills jag åker ner till Malmö igen. Saknar Malmö ganska mycket faktiskt. Min lägenhet, mina vänner, kvällspromenaderna vid havet, gratis innan tio-konserterna på Debban, Oslipat, skolan. Men samtidigt är det ganska skönt att vara hemma i Småland och bara ta det lugnt. Om en vecka bär det i alla fall av till Skåne. Nu ska jag lägga mig i soffan med John John på magen och läsa Låt den rätte komma in ännu en gång.

Risgrynsgröt + macka med seitanskinka och Nallesenap.

Seitanskinka, macka, rödkål, lins- och rödlökssallad, senapsaubergine, soyabullar, stuvad brysselkål, Johanssons frestelse (byt ut sardinerna mot tunnt skivade, stekta champinjoner och skippa ströbrödet).
Ris à la Malta, ostkaka och brylépudding.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! är den där brylépuddingen vegansk? isåfall måste du slänga upp recept eller var man kan köpa den..! älskade brylépudding förr o har inte ätit det på så himla länge..

Anni sa...

yes! jag blev också helt till mig när jag fick veta det. jag köpte den på ica, men har sett den på citygross med. märket heter jotis. billig är den med, kostar typ 7-8 kr.

Emeli sa...

Brysselkål är ta mig tusan det godaste som finns!

Anni sa...

ja, jag kan bara hålla med!