onsdag 26 november 2008

Chocolate cupcakes med chocolate mousse topping.

Det här skulle jag kunna leva på. Receptet kommer från Vegan cupcakes take over the world.

Chocolate cupcakes (12 st)

  • knappt 2,5 dl soyamjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,75 dl socker
  • 0,75 dl olja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • knappt 2,5 dl mjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt
Vispa ihop soyamjölken och vinägern i en skål. Ställ åt sidan i några minuter. Tillsätt sedan socker, olja och vaniljsocker och vispa tills det blir skummigt. Blanda i en separat skål mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Häll i blandningen i de blöta ingredienserna och blanda tills de flesta klumparna har försvunnit. Fyll 12 muffinsformar med två tredjedelar smet i varje. Grädda i 175 grader i 18-20 min.


Chocolate mousse topping
  • 200 g silken tofu
  • 0,35 dl soyamjölk
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mörk choklad
Mixa samman tofu, soyamjölk, lönnsirap och vaniljsocker tills det är alldeles slätt. Smält chokladen och låt svalna 5 minuter. Häll chokladen i tofublandningen och mixa tills det blir lent och krämigt. Häll moussen i en burk med tätslutande lock och låt stå i kylskåp en timme. Sen är det bara att börja dekorera cupcakesen och vräka i sig!

2 kommentarer:

Annica sa...

Du är medveten om att hjärt-strösslet inte är veganskt? ;)

Anni sa...

annica: nä, det hade jag nog ingen tanke på när jag köpte det. är det mer än E120 i som inte är veganskt?