- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- ca 10 brysselkål
- 1 burk kinafärs
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 msk mangochutney
- 2½ dl havre-/soyagrädde
- 1 liten burk majs
måndag 14 december 2009
Ni hao
När jag var liten var en av favoriträtterna där hemma mammas kinagryta. Den var sådär lite exotisk med soya och bambuskott och böngroddar. Sånt som kineserna äter. Kinamat. Det är nog mitt bästa ord. Den här grytan påminner faktiskt inte alls om mammas, men den innehåller kinafärs så den får heta så ändå.

Annis kinagryta (3-4 port)
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Såg smarrigt ut. :)
Men vad är egentligen kinafärs? Har jag aldrig hört talas om..
kinafärs är gjort av vetegluten. proteinrikt! finns att köpa i vanliga matbutiker. :)
http://www.mrschengs.com/produkter/groensaker/kinafaers/
Har prövat att göra en wok på kina färs och kunde tyvärr inte komma över att den kändes ganska flottig, men jag tog mig varken tid till att pressa ut vätskan ur bitarna, eller att ölja ett recept, så med ett glatt smil får jag väll försöka igen då! (För den ser ju göddi ut!)
ja, det hjälper nog om man pressar ur den. tycker absolut att du ska göra ett nytt försök! sen är det väl inte det mest fantastiska jag ätit, men ändå helt okej.
Skicka en kommentar