onsdag 9 mars 2011

Cashewbiffar

Det här receptet kommer från Renée Voltaires kokbok Peace, love & food. Fick det rekommenderat och var tvungen att testa! Ändrade lite på ingredienserna och körde snabbvarianten i ugnen, men de blev riktigt fina ändå. Med blomkålsmos och sallad till. Gytt gytt. Annars är livet fullt av ganska mycket c-uppsatsångest och framtidsoro, men vårsolen som sakta börjar ta sig fram hjälper i alla fall lite.

Cashewbiffar
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 paprika i bitar
  • 2 soltorkade tomater
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 pressad citron
  • 1 nypa havssalt
  • en kruka basilika
  • en knivsudd harissa
Mixa allt till en grov smet. Forma biffar på en plåt och torka dem i 50° över natten eller i 125-150° i ca 20 min.

4 kommentarer:

ELISE sa...

Åhh, de där måste prövas!

Elin sa...

Bästa biffarna!

Anni sa...

elin: sannerligen!

Miao sa...

Fantastiskt gott!