onsdag 22 april 2009

Svamp- och avocadosallad.

Det här åt jag till påsk + aubergineröra och grillad sparris. Mums! Originalreceptet är hämtat ur Ät dig frisk med grön mat.

Ikväll blir det ännu en trevlig Oslipat-kväll på Tangopalatset med bl.a. Henrik Elmér och Fritte Fritzson. Om två veckor är det Jesper Rönndahls tur! Wiho!


Champinjon- och avocadosallad
  • 150 g champinjoner
  • en liten handful persilja, hackad
  • 3 avocados
Marinad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Skär champinjonerna i tunna skivor och stek dem lite lätt, så att de blir mjuka men inte tar för mycket färg. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Rör ihop champinjoner, persilja och marinad och låt stå och dra en stund. Skala avocadon, skär dem i klyftor och lägg på ett fat. Häll över champinjonerna och strö över rostade frön.

4 kommentarer:

T'res sa...

Jag har börjat göra en elektronisk kokbok inför min flytt till Blekinge i september. Jag har redan tagit in en hel del av dina recept :)

Anni sa...

nej men, vad roligt! :) vad ska du göra i blekinge?

T'res sa...

Plugga på BTH :D Litteratur, kultur och media programmet :)

Anni sa...

aha, det låter ju spännande! vad roligt! hur lång är den? :) vad "blir" man? hehe