fredag 17 april 2009

Rabarberkräm.

Förra helgen tog vi bilen ut i skogen och trängdes på en loppis i någon timme. Det resulterade i ett par fina tallrikar, en köksvåg, en kaffekopp, en såsskål, en liten porslinsgris, ett 40-tal kakformar i fyra olika modeller och en hel del annat. Häromdagen invigdes de tjusiga rosentallrikarna med en gammal hederlig rabarberkräm, fast lite mer up to date med soyamjölk till såklart.

I Nicklas mat igår lagade han en rabarberkräm med jordgubbar som tillreddes i ugn. Den såg fantastiskt god ut. Skall provas så fort det kommer lite billigare färska jordgubbar i butik.


Rabarber- och äppelkräm (2 port)
  • 2-3 stjälkar rabarber, skuren i bitar
  • ½ äpple, skalat och delat i bitar
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • ½-1 msk potatismjöl
Lägg rabarber, äpple, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Puttra sedan på ganska svag värme ett par minuter tills rabarbern och äpplena är sönderkokta. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i en fin stråle ner blandningen i krämen. Koka upp och tag av från värmen. Ät krämen ljummen eller kall med mjölk.

Inga kommentarer: