I juni åker jag till Rom i ett par dagar. Smygstartade lite idag med att låna en bok om staden på bibblan och baka pizza. Buon appetito!
Pizza- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 1 msk olja
- ½ tsk salt
- 2 dl fullkornsdinkelmjöl
- 3 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en deg och låt jäsa i 30 min. Knåda degen smidig och kavla ut den på en plåt. Bred på
tomatsås och lägg på valfri fyllning, t.ex skivade champinjoner, tomat, oliver, paprika, oregano och basilika. Strö över b-jäst och ringla över lite olivolja. Grädda i 250° i ca 15 min.
3 kommentarer:
Varför har du b-jäst på pizzan? Vilken effekt har det?
Meh! Fuskit. HA DET SÅ KUL DÅ.
Ps. Gillar att du la in Brainstorm.
sara: b-jästen ger en lite ostig smak. kanonbra att ha i stuvningar och gatängsåser och så med! :)
fido: hihi taaaack! ^^
ja, lätt bästa låten som varit med i melodifestvalen everrrr.
Skicka en kommentar