torsdag 16 april 2009

Pizza.

I juni åker jag till Rom i ett par dagar. Smygstartade lite idag med att låna en bok om staden på bibblan och baka pizza. Buon appetito!

Pizza
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en deg och låt jäsa i 30 min. Knåda degen smidig och kavla ut den på en plåt. Bred på tomatsås och lägg på valfri fyllning, t.ex skivade champinjoner, tomat, oliver, paprika, oregano och basilika. Strö över b-jäst och ringla över lite olivolja. Grädda i 250° i ca 15 min.

3 kommentarer:

Sara sa...

Varför har du b-jäst på pizzan? Vilken effekt har det?

Fido sa...

Meh! Fuskit. HA DET SÅ KUL DÅ.

Ps. Gillar att du la in Brainstorm.

Anni sa...

sara: b-jästen ger en lite ostig smak. kanonbra att ha i stuvningar och gatängsåser och så med! :)

fido: hihi taaaack! ^^
ja, lätt bästa låten som varit med i melodifestvalen everrrr.