torsdag 19 mars 2009

Somrig sockerkaka.

De senaste dagarnas vårväder fick mig att rota fram både rabarber och jordgubbar ur frysen och slänga ihop denna sockerkaka. Den blev något degig, men god ändå.

Rabarber- och jordgubbskaka
  • 2 tsk no-egg pulver
  • 4 msk vatten
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl mjölk (ev. ½ dl grädde + ½ dl mjölk)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält margarin som fått svalna
  • ca 10 frysta jordgubbar
  • 1 dl fryst rabarber
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk florsocker
Vispa samman no-egg, vatten, socker, vaniljsocker och kardemumma. Häll i mjölk, mjöl, bakpulver och margarin. Rör till en klumpfri smet. Skär de tinade jordgubbarna och rabarbern i bitar och blanda dem med mjöl och florsocker. Rör ner dem i smeten. Bred ut i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 175° i ca 50 min.

Serveringstips: Skär sockerkakan i skivor och stek dem i medelvarm panna så att de får färg på båda sidorna. Servera med vaniljglass.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anni! Var är inläggen? Var är våfflorna? Jag gillar ju bloggen din, sätt igång nu!