De senaste dagarnas vårväder fick mig att rota fram både rabarber och jordgubbar ur frysen och slänga ihop denna sockerkaka. Den blev något degig, men god ändå.Rabarber- och jordgubbskaka- 2 tsk no-egg pulver
- 4 msk vatten
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl mjölk (ev. ½ dl grädde + ½ dl mjölk)
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smält margarin som fått svalna
- ca 10 frysta jordgubbar
- 1 dl fryst rabarber
- 1 msk vetemjöl
- ½ msk florsocker
Vispa samman no-egg, vatten, socker, vaniljsocker och kardemumma. Häll i mjölk, mjöl, bakpulver och margarin. Rör till en klumpfri smet. Skär de tinade jordgubbarna och rabarbern i bitar och blanda dem med mjöl och florsocker. Rör ner dem i smeten. Bred ut i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 175° i ca 50 min.
Serveringstips: Skär sockerkakan i skivor och stek dem i medelvarm panna så att de får färg på båda sidorna. Servera med vaniljglass.
1 kommentar:
Anni! Var är inläggen? Var är våfflorna? Jag gillar ju bloggen din, sätt igång nu!
Skicka en kommentar