måndag 30 mars 2009

Pasta med ädelostsås.

Jag blev jättepepp när jag fick höra att det skulle komma en Creamy Spread med ädelostsmak. Pasta med ädelostsås är ju nämligen något av det godaste jag vet. Nu finns den i butik så vi köpte med oss ett paket hem. Den var inte så smakrik som jag hade hoppats men den är nog jättegod på mackor eller kex och den var helt okej till pastan.
Ädelostsås
  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 200 g creamy spread ädelost
  • 2 dl soyagrädde
  • salt och peppar
Hacka champinjoner, lök och vitlök och fräs en stund utan att de tar färg. Rör ner osten och häll i soyagrädden. Smaka av med salt och peppar. Ät med spagetti och sallad.

5 kommentarer:

Kjell Håftén sa...

Hejselihejsan! Jag är kompis med Jakob/Judas och har bytt recept med Jonas via facebook. Judas tipsade mig om din sida och jag måste säga att det ser lovande ut! Jag har precis startat en egen veganblogg, för jag tänkte att det är väl bättre att det finns för många, än för få?

Jag får en känsla av att det borde finnas en samlad, svensk veganscen, eller ett community. Nu när vegan.nu är nere så är det lite dåligt med sånt. Känner du till något sådant? Annars känns det som att det kan vara bra att samla ihop internetsidor och liknande och presentera någonstans. Tycker jag.

Hejs!

Anni sa...

nej men hejsan! vad roligt att du hittade hit. :) jag håller helt med, det kan inte finnas för få veganbloggar! jag ska genast ta en titt på din.

hmm det finns ju t.ex http://www.veggiemind.com/ där de har veggietoppen som listar en massa veganbloggar och webbsidor osv. om det är något sådant du letar efter? annars vet jag inte riktigt. det är ju bajs och blä att vegan.nu ligger nere.

ha det fin fint!

Kjell Håftén sa...

Den är ju inte så biffig som jag tänker att den ska bli, och jag har ännu inte kommit på ett fyndigt namn, så den får väl stå ut med lite identitetskris ett tag framöver.

Just, har inte kollat så noga på den sidan, men ska göra det. Annars skulle man kunna göra ett forum, eller kanske en wikisida med tillhörande forum.. eller något sådant. Helst något väldigt enkelt med mycket konkret och direkt information om veganism och direkt hjälp för folk som undrar om näringsvärden och vegansk mat som man inte behöver bo i en storstad för att kunna skaffa ingredientser till.

Sen borde det definitivt anordnas mässor, föreläsningar, workshops och träffar. Oj, det blev en del idévomering nu, men sån är jag ibland =).

Anni sa...

hihi jag tycker att det låter som en jättebra idé! :)

fredrik sa...

ahh, låter toppgott! nu vet jag vad jag kan göra av ädelosten jag hittade på hemköp häromdan.