måndag 2 mars 2009

Falukorv.

Jag hörde ryktas om att det skulle finnas vegansk falukorv hos Astrid och aporna en kväll förra veckan. Så efter att ha varit okoncentrerad hela följande skoldag begav jag mig till affären och mycket riktigt, där låg den. En liten falukorv på 500 g, kostade runt 50 lappen. Förväntningarna var på topp, men jag bannade mig själv att få upp hoppet för mycket. Tänk om den smakade kräk? Kanske fick slänga alltihop! När det tillslut var dags att stoppa gaffeln i munnen så kunde jag äntligen pusta ut. Det smakade ju helt kanon! Satt och log mig igenom hela middagen. Kan knappt vänta tills jag ska laga stekt falukorv med stuvade makaroner.

Falukorv i ugn
  • en vegansk falukorv
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • en klick senap
  • ½-1 dl b-jästflingor
  • en halv gul lök
  • 2 tomater
Tina falukorven och dela den i ca 1 cm tjocka skivor utan att skära helt igenom. Lägg korven i en ugnsfast form. Skiva tomat och lök och stick in mellan korvskivorna. Vispa i en skål samman havregrädde, chilisås, ketchup, senap, salt och peppar. Häll nästan all såsen över korven. Blanda i b-jästen i den sista såsen och häll försiktigt över korven så att det bildar ett litet täcke. Gratinera i 200° i 30-40 min. Servera med potatismos eller pressad potatis.

6 kommentarer:

Veganbidraget sa...

Är det Fry´s? I så fall är den ju grymt god. Vad fint du trollade med den hursomhelst. :)

Anni sa...

jajemen, det stämmer bra! :)

UndergroundCooking sa...

mmm.. mycket bra. falukorv i ugn är grejer. inte visste vi att det fanns så bra falukorv i sverige!

Anonym sa...

Åh den är så fin falukorven. Men efter provande hit och dit har jag bestämt mig för att det allra allra bästa är att bara skiva den och äta kall på macka. Lite trist men är det godast så är det.

Anonym sa...

Det är Fry´s, har köpt med mig en bunt från Malmö upp till Umeå för att laga en hejvild mängd av parisare. så sjukt jävla gött!

H> instämmer riktigt bra till hederligt grovarbetarfika, skiva kall på en limpmacka

Michaela sa...

Ja! Blev överlycklig när jag såg den! Och ännu gladare när det visade sig att den var supergod, hade förväntat mig det värsta.