måndag 16 februari 2009

Kanel- och kidneybiffar.

Det brukar vara Jonas som står för biffarna när det är dags att laga mat, men den här gången var det min tur! Jag blev himla nöjd må jag säga. Inte nog med att de var riktigt smaskiga, de blev snygga med! Receptet var improviserat så mängderna stämmer kanske inte riktigt, men man får experimentera tills man får en bra smet. De serverades med potatiskroketter (denna gudagåva!) och bearnaisesås. Jag har provat att laga vegansk bearnaise någon gång förut men blivit besviken, det här receptet var dock tiptop! Cred till kopanda! Rör i lite ketchup så får du choronsås. Kalasgott!

Kidneybönsbiffar med kanel och paprika
  • 2 x 400g kidneybönor
  • ca ½ dl vetemjöl
  • 2-3 msk soyamjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk paprika
  • salt och peppar
Skölj av bönorna och mosa ihop till en smet. Tillsätt mjöl och kryddor. Är det svårt att forma biffar så häll i lite mer mjöl. Stek biffarna på medelvärme ett par minuter på var sida.

Inga kommentarer: