Mosad sötpotatis i sconesen gjorde dem extra mjuka och fluffiga. En riktig hit! Praise till Martha Stewart the allmighty för grundreceptet som ändrades om lite och veganiserades. En gnutta kanel i degen hade nog med suttit fint.
Sötpotatisscones
- 0,75 cup mosad sötpotatis
- 0,3 cup sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1,25 cup vetemjöl
- 0,5 cup skrädmjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk salt
- 75 g margarin
Skala sötpotatisen. Skär den i mindre bitar och koka tills de är mjuka. Häll av vattnet, mosa potatisbitarna och låt svalna. Blanda samman sojamjölken med vinägern i en skål och ställ åt sidan en stund för att tjockna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp i margarinet så du får en smulig deg. Tillsätt mjölken och sötpotatismoset och arbeta snabbt ihop. Tryck ut degen till en rund, platt kaka och dela den i 6 tårtbitar. Lägg bitarna på en plåt och grädda i 225°i 20-25 min. Servera sconesen varma med margarin och kanske lite sylt.
1 kommentar:
åh! det där verkar verkligen himla smaskigt.
Skicka en kommentar