Det tog ett tag men nu har jag nog äntligen fattat knepet när det gäller att göra veganska pannkakor. Smeten måste få svälla. Minst en halvtimme. Det gör att pannkakorna håller ihop bättre. Förut har jag gjort misstaget att grädda direkt, blivit sur för att de inte håller ihop, hällt i mer mjöl vilket resulterat i torra, sega, tråkiga pannkakor. Nu blev de istället supersupersupergoda!Pannkakor (ca 10 st)- 2½ dl mjöl
- ½ dl sojamjöl
- 1 tsk socker
- ½ tsk salt
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumfrö
- 6 dl osötad sojamjölk
- 1 msk olja
Rör ihop de torra ingredienserna och vispa i hälften av mjölken till en slet smet. Tillsätt sedan resten av mjölken och oljan. Låt smeten svälla i minst en halvtimme. Steka sedan på medelvärme tills de blir gyllenbruna och fina.
5 kommentarer:
Ska testa ditt knep! Kan en ersätta psylliumfröt med något, typ linfrö?
olivia: ja, jag tror att psylliumfröna hjälper till att hålla ihop smeten lite(kan också vara rent hitte på, men de är ju nyttiga ändå så det gör ju inte så mycket) så att byta dem mot krossade linfrön går nog minst lika bra.
Psylliumfröna där ja ;)
tog jag från dig frydas! ^^
Oh, vad fint. Jag har aldrig riktigt lyckats bra med annat än amerikanska pannkakor. Det här måste prövas.
Skicka en kommentar