måndag 13 september 2010

Berlin #3

Ja och så är det ju det där med caféer/barer som mest är som mysiga vardagsrum där man vill sitta hela dagarna och bara läsa. Vi hittade två stycken kanske 50 m ifrån varandra på Gärtnerstrasse, som för övrigt kan vara Berlins bästa gata då även Yoyo foodworld och en del mysiga affärer ligger där, samt att det bara är ett stenkast ifrån Cupcake Berlin (som vi tyvärr inte hann med att besöka).

Första kvällen hängde vi på Szimpla. Jag drack supergod lemonad och bartendern hade roligt skägg och spelade bra musik. Det var mörkt och mysigt, vilket ledde till att det blev svårt att fota. Men de hade randigt tak och fina fina möbler och vi satt vid ett stort öppet fönster och tittade på regnet som smattrade mot trottoaren utanför.

Macondo var det andra stället. Jag drack jättegod chailatte, Elephant vanilla, som det sedan tyvärr visade sig vara mjölkpulver i. Vi satt där nog i fyra timmar minst, men det var så härligt att jag nog hade kunnat sitta där lika länge till. I vilket fall kom vi fram till att det borde finnas fler sådana här ställen i Sverige och planerade sedan hur vårt framtida drömfik ska vara. Glutenfritt, veganskt och med gröt på frukostbuffén. Presto, jag längtar efter dig.

Inga kommentarer: