söndag 5 september 2010

Berlin

Innan hösten drog igång hann jag ner till Berlin en runda. Sicken stad det är alltså! De är dåliga på det där med ljusknappar på toaletten och risken finns att man blir överkörd av en cykel på trottoaren, men vad gör det va? När man kan få sojamjölk på vart enda café, utan att det kostar en krona extra och Bionade är förfärligt hippt och finns att köpa på de flesta restauranger och caféer och de har fotoautomater lite här och var där det bara kostar 2 euro att ta kort och det finns så mycket snygg gatukonst och vackra hus. Det börjar bli jobbigt det här. Alla fantastiska städer jag vill flytta till. Berlin ligger med största säkerhet högt upp på listan i alla fall.

Vi tog nattåget och var framme i Berlin vid kl 06.00. Började dagen med att äta pannkakor i soluppgången på trappan till centralen.

Holocaust memorial.

Åt lunch bland slipsnissarna på en indisk restaurang på Wilhelmstrasse.

Frukost! Nästan tur att sojamacchiaton inte finns i Sverige. Risken är nämligen stor att jag inte skulle dricka någonting annat i så fall. På bilden syns även supergott rågbröd med shiitakepastej (som inte var så mycket att hänga i granen), körsbärsyoghurt och jättegod vegokorv.

Sallad i tortillaskål med guacamole på Frida Kahlo i Prenzlauer Berg. Ingen hit. Skålen var ganska äcklig, salladen var inte tillräckligt matig och dressingen var väl stark.

Vi fikade på Olivia i Friedrischshain. Jag drack chailatte. Nom. Sen skrev vi vykort och testade våra nya lomos. Jag köpte en Diana mini! Den är så fin. Ska hämta ut första rullen i veckan som kommer.

Efter ännu en vända i Prenzlauer Berg, vände vi tillbaka för att ta oss till hostelet och hämta våra väskor inför hemfärden. På vägen mot U-bahn gick vi längs med Knaackstrasse där de hade ekologisk marknad. Massor med grönsaker, kläder, skönhetsprodukter m.m. Man kunde även köpa vegomat, men magen var för full. I parken lekte barnen med såpbubblor, solen lyste och allt var bara fint. Inte ville man åka hem då heller, men det fick man snällt göra.

I väntan på tåget åt vi lime- och citronmelissyoghurt med frukt. Den var god, men vi tyckte båda att den kunde smakat lite mer lime. Kanske skulle testat sorten med granatäpple istället. Får bli nästa gång! För fler gånger blir det. Heja Berlin!

3 kommentarer:

Hedvig sa...

ÅÅÅåååh älska. Berlin är verkligen den bästa staden! visst vill man tillbaka :D vilket hostel bodde du på? hur var det? :D

Hedvig sa...

Haha okej, låter väl ungefär som min hostelupplevelse också :) man borde egentligen hyra lägenhet eller nått!

hilli sa...

åå va gött det låter!åker dit nästa vecka,har du nåra bra tips,som man absolut inte bör missa?!