onsdag 31 mars 2010

Våffelkalas

Missade ju våffeldagen förra veckan då jag var i Göteborg, men det tog vi igen igår när vi hade film- och våffelkväll. Puffiga, fluffiga, mjuka, goda våfflor (kanske inget för den som gillar frasvåfflor) och Big Fish projicerad över halva väggen. Finfint.

Våfflor

  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl havregrädde
  • ca 6 dl växtmjölk
  • 1 dl olja
  • en nypa salt
  • en nypa socker
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Vispa till en slät smet. Grädda i våffeljärn. Blir smeten för tjock så späd med lite mer mjölk eller vatten.

Inga kommentarer: