Jag insåg just att jag glömde ju nämna det allra viktigaste i höst-inlägget jag skrev för ett tag sedan. Mosepärerna. Så man kan göra gnocchi och kroppkakor och vanligt hederligt potatismos!
Imorgon bär det av ut i skogen, eller rättare sagt till Ingelstad, för en helg med bad, mys och snicksnack med brüdarna.
Och här kommer ett veganiserat Leila-recept. Mina nya favoriter. Allra godast är de nygräddade och delade på mitten med lite smör och salt.
Blueberry corn muffins (12 st)- 100 g margarin
- 2 tsk no egg + 4 msk vatten
- 1½ dl soyayoghurt
- 3 dl vetemjöl
- 1½ dl polenta
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 msk potatismjöl
- 3 dl frysta blåbär
Smält margarinet och låt det svalna något. Vispa ihop no egg-pulvret och vattnet och rör sedan i yoghurten och margarinet. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i yoghurtröran så att allt blandas, men det får gärna vara lite klumpar kvar. Strö potatismjölet över blåbären och vänd även ner dem i smeten, men gör det försiktigt så att inte hela smeten blir lila. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 225° i ca 20 min.
2 kommentarer:
Haha! Smör på muffins. Gottegris.
men det är ju sånt margarin som sänker kolesterolet så det är ju bara nyttigt! hihi
Skicka en kommentar