fredag 26 juni 2009

Pannacotta.

Nu är jag hemma från Rom igen, har ju faktiskt varit hemma en vecka redan men inte riktigt haft tid och möjlighet att lägga upp nått här. Lite mer om resan kommer fram över, kanske imorgon. Så länge lägger jag upp ett recept på pannacotta, en efterätt som jag ofta blir sugen på, men som alltid gör mig besviken när det är dags att äta. Tror det är konsistensen som jag inte riktigt gillar och att det blir så hiskeligt sött. Men för er som tycker om det, varsågoda:

Vit choklad- och limepannacotta med hallon- och persikoöverdrag (ca 6 port)
  • 1 dl gelésocker
  • 4 dl havregrädde
  • skal av 1 lime
  • saft av ½ lime
  • 100g vit choklad
  • 1 dl hallon + ½ dl vatten
  • 1 persika
  • 2 msk gelésocker
Vispa samman gelésocker, havregrädde, limeskal och saft i en kastrull. Koka upp och låt bubbla i 30 sekunder, dra sedan bort kastrullen från plattan. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och rör sedan ner den i gräddblandningen. Häll upp smeten i portionsformar. Stel in i kylen för att stelna. Koka ihop hallon och vatten och sila sedan bort kärnorna. Skålla och skala persikan och lägg den i hallonsåsen. Mixa till en slät smet. Rör i gelésockret och låt koka i 30 sekunder. Häll sedan toppingen på den stelnade pannacottan och ställ in i kylen igen.

1 kommentar:

Emeli sa...

:-O GE MIG! Jag har alltid älskat pannacotta! Du får bli glad igen och läska oss med fler desserter!