Sallad på ugnsstekt morot och avocado med apelsin- och citrondressing.
- 500 g medelstora morötter
- 2 tsk spiskummin
- 1-2 torkade chilifrukter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk timjan
- olivolja
- röd- eller vitvinsvinäger
- 1 apelsin, halverad
- 1 citron, halverad
- 3 mogna avocado
- 4 skivor ciabatta
- 2 nävar blandad sallad
Ta fram avocadon medan morötterna är i ugnen. Dela dem på mitten, kärna ur och skala dem. Skär klyftor och lägg dem i en stor bunke. Lägg de färdiga morötterna i bunken med avocadoklyftor. Pressa försiktigt ut saften ur de ugnsbakade citron- och apelsinhalvorna i en annan bunke, tillsätt samma mängd olivolja samt en liten skvätt vinäger. Salta och peppra och häll sedan dressingen över morötterna och avocadon. Blanda ingredienserna väl, smaka av och justera kryddningen.
Rosta ciabattaskivorna i brödrost eller grillpanna. Riv brödet i mindre bitar och lägg när dem bland morötterna och avocadon. Rör om och blanda sedan ner salladen. Servera gärna med en klick yoghurt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar