Ett lyckat kokihop av det som fanns i kylen.
I morgon bär det av till Köpenhamn.Krämig morotssoppa med linser och ingefära- 4-5 morötter
- 5 cm ingefära
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 l vatten
- 2 dl röda linser
- 1 dl soyagrädde
- 1 msk persilja
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl kokta makaroner
Skala och riv morötter och ingefära. Lägg i en kastrull. Häll i löken och vitlöken och fräs på medelvärme ett par minuter. Tillsätt vattnet och koka upp. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Koka på svag värme i ca 15 min eller tills allt är mjukt. Mixa soppan. Rör i grädde, persilja och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt makaronerna och låt puttra i 1-2 min.
1 kommentar:
Dekorera med gröna koriander blad. Lägga till en halv matsked kummin pulver gör det mer läckra ..
Skicka en kommentar