måndag 11 maj 2009

Kikärtscurry.

Vegomässan i lördags var rolig. Maten var roligast! Lite bilder kommer snart.

Här är en maträtt ur boken Under valnötsträdet som vi lagade härom veckan. Den serverades med hirs och var mumsig, även fast curryn var nästintill slut.


Kikärter från Kerala
  • 1 grön eller röd chili
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 burk kikärter
  • 1-2 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 8 körsbärstomater i halvor
  • 100 g färsk spenat
  • saft av 1½ pressad lime
Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran. Skölj kikärterna i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och ställ åt sidan. Fräs chili, lök, vitlök och ingefära i olja. Dofta över curry. Blanda sedan ner kikärterna och häll i kokosmjölken. Låt det hela koka upp och sedan puttra ett par minuter. Riv sönder de färska spenatbladen grovt och blanda ner dem och tomaterna. Låt koka några få minuter till. Smaka av med limesaft och lite salt.

1 kommentar:

EmeliochRickard sa...

Tack för länkningen! Härlig blogg du har! Keep the good work up! Kärlek och fred