Toppgoda scones! Man kan förstås byta ut mjölet till det man har hemma och som man gillar.
Müsli- och morotsscones (4 bitar)
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl skrädmjöl
- 1 dl grovt rågmjöl
- 1 dl müsli (gärna med russin i)
- 2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 50 g margarin
- 1/2 dl finriven morot
- 1 dl växtmjölk
Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt i en bunke. Nyp i margarin till en smulig massa. Häll i morot och mjölk och blanda hastigt ihop till en deg. Forma en rund, platt kaka på en plåt. Skär ett kryss över och pricka med en gaffel. Grädda i ca 10 min i 250°C.
1 kommentar:
låter jättegott och påminner mig om att jag laddade upp med liknande inför ett högskoleprov, kanske får göra det i morgon också :)
Trevlig helg! :)
Skicka en kommentar