Idag lagade jag något så oerhört enkelt och så himlans dödens gott. Mashed Chickpeas. Var tvungen att köpa två nya burkar kikärtor när jag var och handlade för att vara säker på att kunna laga mer om andan faller på i veckan. Originalreceptet står husguden Jamie Oliver för men sherryvinäger var inget jag hade hemma så den byttes mot äppelcidervinäger. Särskilt vackert blev det inte så bild får ni vara utan. Vi piffar med lite påskliljor och Malmö istället.
Kikärtsmos
Häll en burk kikärtor (400 g) med spad i en kastrull. Låt koka tills kikärtorna är genomvarma. Mosa dem hastigt med en potatisstöt. Pressa i en vitlöksklyfta, häll i en matsked vinäger och en rejäl skvätt god olivolja. Blanda runt och låt småputtra vidare på spisen till önskad konsistens. Smaka av med salt. Servera till exempel som tapasrätt, på en skiva bröd eller som tillbehör till grillade grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar