Det här åt jag på påskafton. Tofun skulle egentligen vändas i ägg, men det behövs ju inte alls. Smart att låta paneringen torka ett par minuter innan man steker tofun, då ramlar den inte av lika lätt.
Currypanerad tofu
- 300 g tofu
- 0,5 dl sojamjölk
- en skvätt vinäger
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk curry
- 1 tsk salt
Vispa samman sojamjölken och vinägern och låt stå en stund så att det tjocknar. Skär tofun i skivor. Blanda mjöl, curry och salt på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i mjölkblandningen och sedan i currymjölet. Lägg på ett fat och låt paneringen torka en stund. Stek sedan på medelvärme ett par minuter på varje sida. Om man vill kan man även blanda ner någon matsked sesamfrön i mjölblandningen.
Krämig bulgur med paprika
- 4 port hel bulgur
- 1 röd paprika
- 0,5 purjolök
- 2 dl havregrädde
- torkad eller färsk dragon
- salt och peppar
Koka bulgurn enligt anvisningar på paketet. Fräs under tiden paprika och purjolök i mindre bitar tills det mjuknar. Blanda grönsakerna med bulgurn och rör i ett paket havregrädde. Värm upp och smaka av med dragon, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar