måndag 20 december 2010

Molasses cookies

Bakade dessa kakor till Thanksgiving förra året men lade inte upp receptet eftersom jag norpade det från någon amerikansk sida rakt av. Nu minns jag inte vad det var för sida och jag har gjort några små justeringar i receptet, så då tyckte jag att det var lika bra att lägga upp det. Melassen ger en ganska speciell smak. I degen innan man bakat av kakorna är den väldigt markant (ja jag åt en del deg (ja okej jag åt jättemycket deg!!)), men det blir annorlunda när de är klara.

Molasses cookies (ca 40 st)
  • 1 msk linfrön + 3 msk vatten
  • 175 g smält margarin
  • 2 dl socker
  • 0,75 dl melass
  • knappt 5 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nejlika
  • ½ tsk ingefära
Mixa linfrön och vatten. Blanda röran med margarin, socker och melass i en bunke. Mixa ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i bunken. Låt degen stå kallt en timme. Rulla valnötsstora bollar och lägga på plåtar. Platta till kakorna lite med handen. Grädda i 200°C i 8-10 min. Låt svalna på galler.

4 kommentarer:

emelie sa...

åh, var får man tag i melass? har letat efter det.

Mia sa...

Låter spännande! Men var köper man melass? I mina öron nåt man kan köpa till typ kor på Landmännen. :-)

Anni sa...

jag har bara köpt melass på astrid och aporna i malmö. vet faktiskt inte om jag sett det i några vanliga matbutiker? det kanske inte är så vanligt i sverige, för de sorterna jag sett på astrid är inte svenska. men hoppas ni hittar!

Mia sa...

Okey låter som jag får ta mig förbi Goodstore o kolla.