Det här skulle jag kunna leva på. Receptet kommer från Vegan cupcakes take over the world.Chocolate cupcakes (12 st)
- knappt 2,5 dl soyamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1,75 dl socker
- 0,75 dl olja
- 2 tsk vaniljsocker
- knappt 2,5 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,75 tsk bikarbonat
- 0,25 tsk salt
Vispa ihop soyamjölken och vinägern i en skål. Ställ åt sidan i några minuter. Tillsätt sedan socker, olja och vaniljsocker och vispa tills det blir skummigt. Blanda i en separat skål mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Häll i blandningen i de blöta ingredienserna och blanda tills de flesta klumparna har försvunnit. Fyll 12 muffinsformar med två tredjedelar smet i varje. Grädda i 175 grader i 18-20 min.
Chocolate mousse topping- 200 g silken tofu
- 0,35 dl soyamjölk
- 1 msk lönnsirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g mörk choklad
Mixa samman tofu, soyamjölk, lönnsirap och vaniljsocker tills det är alldeles slätt. Smält chokladen och låt svalna 5 minuter. Häll chokladen i tofublandningen och mixa tills det blir lent och krämigt. Häll moussen i en burk med tätslutande lock och låt stå i kylskåp en timme. Sen är det bara att börja dekorera cupcakesen och vräka i sig!
2 kommentarer:
Du är medveten om att hjärt-strösslet inte är veganskt? ;)
annica: nä, det hade jag nog ingen tanke på när jag köpte det. är det mer än E120 i som inte är veganskt?
Skicka en kommentar