Drottningknutar (ca 40 st)
- 5 dl sojamjölk
- 1 dl rapsolja
- 50 g jäst
- 0,5 msk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 2 dl socker
- 1,3-1,5 dl vetemjöl
- smörgåsmargarin
- någon matsked strösocker
- ett paket frysta hallon och blåbär
- 1 dl grovt hackade valnötter
Kavla ut degen till en kvadrat och bred på margarin. Strö socker, hallon, blåbär och valnötter över halva degen och vik sedan över den andra halvan. Skär degen i ca 2 cm breda remsor och dela sedan varje remsa längsgående på mitten men så att den fortfarande hänger ihop i ena ändan. Snurra de två remsorna om varandra och gör en knut. Eller rulla degen till en längd och skär den i skivor, som traditionella kanelbullar. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med lite sojamjölk och strö över lite valnötshack och någon nypa socker. Grädda i ca 10 min i 225°.
Efter en fin dag i grannlandet var vi ganska trötta men for sedan tillbaka till Malmö för att se premiären av Moonrise Kingdom. Fullkomligt sagolik var den! Se den se den se den, säger jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar