måndag 17 oktober 2011

København, love ya

Härom veckan hade jag ett par lediga dagar och då passade jag och min kära parhäst Kiki på att åka över sundet och hälsa på den danska huvudstaden.
Vi styrde kosan mot Nørrebro där vi köpte med oss lunch från The Raw Tribe och satte oss i solen (som just den här dagen bestämt sig för att vara julivarm och som fick mig att ångra att jag tagit de tjocka strumpbyxorna och den stora halsduken).

Jag köpte en Big box med två rispappersrullar med morot, rödkål, groddar och någon nötfärs med currysmak, tre sorters sallad, pesto, dressingar och linfrökex. Dödens gott var det!

Därefter traskade vi ner till Strøget för att köpa lomofilm på Urban Outfitters och reashorts på Topshop. Men innan det slank vi in på fantastiska Naturbageriet. De använder till största delen ekologiska råvaror och erbjuder mycket veganskt och glutenfritt. Vi köpte en "fedtfattig banankage uden tillsat sukker" (bakad på fullkornsrismjöl, banan, dadlar, russin, kanel, kardemumma, bakpulver och päron) och en "gulerodskage"(alltså morotskaka), även den glutenfri och sötad med dadlar och honung. När vi sen traskat runt på stan i någon timme köpte vi kaffe och satte oss på en bänk och festade loss. Så himla himla goa bägge två!Lite smulig så, men go ändå tyckte Kiki.Den här fick följa med hem och agera frukost nästa morgon. En vegansk chokladcroissant på grahamsmjöl. Halleluja!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååååååh, chokladcroissant måste vara något av det godaste som finns!

Anni sa...

ja, det kan nog vara det!

Johanna sa...

HAJ ANNI! KOM TILL STOCKHOLM Å HÄLSA PÅ MAJ SÅ KAN VI ÄTA MASSA MAT!

Anni sa...

boooo noll tid för stockholmsresor dessvärre. du få komma hitta istället! här finns ju både ja o gåsen o fido o björnen o massa mat! jaaa.

Johanna sa...

hihi ja ja borde