torsdag 18 november 2010

Happy early Thanksgiving

Ja, idag är det Thanksgiving och jag hade storslagna planer om seitanstek med gravy, men så blir det nog inte. Istället åker jag och Jekyll & Hyde-ensemblen till Osby och bjuder dem på lite musikal. Det är väl snällt ändå? Varsågod varsågod. Tack tack. Men när jag tittade in på Under the green och hittade länken till NY Times Vego- thanksgiving-recept så blev jag ju omåttligt sugen. Likväl av Susans recept på Meatless loaf. Undrar om jag ändå inte ska försöka få ihop en sådan till helgen. Annars kan man ju få massor med inspiration inför julen i alla fall! Sweet potato and fruit gratin, Cranberry chutney, Couscous salad with dried cranberries, Celery root and chestnut soup, Squash, onion and pine nut pizza. Yum yum yum.

Not: Ute i lite väl god tid där va Anni? Thanksgiving är ju inte förrän nu på torsdagen som kommer. Så kanske blir det lite fest då ändå!

Foto: Andrew Scrivani

5 kommentarer:

Chris sa...

Vegansk anka eller vego kallkon från apornas kanske är ett alternativ, för oss som inte orkar laga så advancerad mat?

Gytt, gytt, med sötpotatis!

Anni sa...

Chris: ja, ett mycket bra alternativ tycker jag. fast inte en sån där som är formad som en kyckling, det ser så väldigt oaptitligt ut!

Agnes sa...

Hej!

Jag har tänkt lite på lämpliga pluggfik i Bryssel, men det är rätt svårt faktiskt! I synnerhet om du vill kunna käka någonting, om du nöjer dig med en öl är det mindre komplicerat ;) Jag ska fundera vidare!

Jag var också nyfiken på Susans meatless loaf, men undrar lite över det här med quinoaflingorna, som ju är så sanslöst dyra - tror du att de kan bytas ut mot t.ex. boveteflingor? Antar att deras funktion är att binda samman smeten?

Hoppas att det gick bra på tentan!

Anni sa...

hej agnes!
så go du är! kommer du på nått så är jag oerhört tacksam för det, men du får inte fundera ihjäl dig! hihi

ja, precis jag tänkte samma sak. eller om man t.o.m kunde ta havregryn, så stor skillnad kan det väl inte göra? kanske använde hon just quinoa för att det är rikt på protein?

jag tror att tentan gick bra, det kändes så. men jag vågar inte ta ut något förrän jag fått resultatet. ;) tack iaf!

Agnes sa...

Jag satt en del på La fleur en papier doré (Rue des Alexiens), men jag har fått höra av andra som suttit där länge att det inte var så populärt - tror helt enkelt att det beror på vem som jobbar! Men mer än ett par timmar kan vara svårt, det är ett så litet (men fullkomligt fantastiskt!) ställe. Annars är Au Soleil mysigt, nära Grand Place, men tyvärr tror jag inte det finns något ätbart på något av ställena för veganer, förutom speculoos då ;) Det finns en löksoppa på La fleur, men vet inte om den är vegansk. Krogen Cirio, också vid GP, har definitivt ingenting veganskt, men ingen skulle höja några ögonbryn om du satt där och läste:)

Säg till om du provar med havregryn! Ja, hon är ju så vansinnigt nyttig så det kan säkert ha med proteininnehållet att göra:)