fredag 6 augusti 2010

Svamppaj

Det blev en paj! Och vilken paj sedan. Med en hejdundrandes bönsallad till, gjord på kidneybönor, paprika, cocktailtomater, purjolök, oliver, olivolja, balsamvinäger och lite flingsalt.

Kantarell- och tofupaj
  • 150 g margarin
  • 2,5 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 l kantareller (eller annan svamp)
  • 300 g tofu
  • 4 msk sojagrädde
  • en knippe färsk timjan, kvistarna borttagna
  • salt o vitpeppar
  • 100 g tinad fryst bladspenat
Blanda ihop margarinet och mjölet. Blir degen för kladdig så tillsätt mer mjöl, blir den för torr så häll i lite vatten. Tryck ut degen i en form och grädda i 200° i ca 15 min.

Rensa svampen och riv den i bitar. Fräs svampen, lite i taget, i olja och med lite salt tills den mjuknat och fått lite färg. Krama ur vattnet ur tofun och smula ner den i en bunke. Rör i grädde och timjan och smaka av med salt och peppar. Varva svamp, tofuröra och spenat i pajskalet. Grädda i 200° i ca 25 min.

1 kommentar:

ELISE sa...

Åh, jösses. Verkar fantastiskt god! Måste provas.