tisdag 3 augusti 2010

Jobb och paj

Jag är trött i armarna. Och i axlarna. Och resten av kroppen. Sista nedriggningsdagen imorgon, sen åker jag till Småland en sväng. Plocka blåbär ska jag göra. Kanske baka paj. Kanske en sån här.

Hallon- och blåbärspaj
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk växtmjölk
  • ½ dl olja
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 350-400 g hallon och blåbär
Vispa ihop sockret, salt, mjölk och olja till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Rör ihop allt till en smulig deg. Häll bären i en pajform och strö över lite potatismjöl och eventuellt lite socker. Smula över degen. Grädda i 225° i ca 25 min tills den är gyllenbrun och fin.

2 kommentarer:

Johan sa...

Åhhhh... pajen!!!

Chris sa...

Samma pajform som vi har hemma :D

Smulpaj ftw!