Jag är trött i armarna. Och i axlarna. Och resten av kroppen. Sista nedriggningsdagen imorgon, sen åker jag till Småland en sväng. Plocka blåbär ska jag göra. Kanske baka paj. Kanske en sån här.Hallon- och blåbärspaj- ½ dl strösocker
- 2 msk muscovadosocker
- 1/4 tsk salt
- 2 msk växtmjölk
- ½ dl olja
- ½ tsk bakpulver
- 1 dl siktat dinkelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl havregryn
- 350-400 g hallon och blåbär
Vispa ihop sockret, salt, mjölk och olja till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Rör ihop allt till en smulig deg. Häll bären i en pajform och strö över lite potatismjöl och eventuellt lite socker. Smula över degen. Grädda i 225° i ca 25 min tills den är gyllenbrun och fin.
2 kommentarer:
Åhhhh... pajen!!!
Samma pajform som vi har hemma :D
Smulpaj ftw!
Skicka en kommentar