onsdag 25 november 2009

Ibland blir jag arg.

Jag är en person som inte blir arg särskilt ofta. Småirriterad visst, men inte direkt arg. Vissa saker kan dock få mig riktigt fly förbannad. Egoistiska, trångsynta människor är en sådan sak. En man vid namn Åke Hansson lyckades reta upp mig med ett uttalande härom veckan. I en artikel i Aftonbladet om flyktingbarnen som skulle få komma till Vellinge hade Åke nämligen kläckt ur sig att "människor flyttar till Vellinge för att få lugn och ro och det bör respekteras". Ja men visst, stackars Åke. Här har du flyttat till Vellinge för att få lugn och ro! Och så kommer det ensamma barn från krigshärjade länder och STÖR dig! Förstår att det måste vara jobbigt. Stackars, stackars Åke.

Åke är antagligen också en av dem som kommer att sitta och tugga julskinka för glatta livet på dopparedagen. Utan den minsta tanke över vilket lidande mängder av djur utsätts för. Jag förstår mig inte på det. Jag gör bara inte det. Hur kan någon med ett hjärta i kroppen klämma i sig en skinkmacka
utan att må illa efter att ha sett den här videon? Utan att skämmas över sig själv? Utan att vilja förändra? Hur kan en människa vara så oerhört egoistisk och rent ut sagt elak att man inte gör ett aktivt val att skippa grisrumpan när det ser ut såhär för mängder av djur? Jag hoppas innerligt att åtminstone några kan inse hur jävligt det är och välja ett vegetariskt alternativ istället. Och er andra tänker jag fortsätta tjata på och bombardera med vegorecept tills ni öppnar ögonen och ändrar era matvanor. Var så säker.

6 kommentarer:

Chrille sa...

Såg ocks denna insändare... eller vad det nu var, och kan inte säga att jag är förvånad. Jag menar, vad kan man förvänta sig av en kommun som måste hålla DEMONSTRATIONER för att de ska ha ett lyktinghem för BARN, som inte ens ska ligga I Vellinge by (stad?) endast i kommunen. Jo, det är ju verkligen synd om stackars Åke och kompani, Barn för ju sådant oljud när de är rädda, kalla och ensamma... (lite starkt här men vad kan man säga... det är ju idoitiskt!)

Anni sa...

ja, helt sjukt är vad det är!

Jessica sa...

De borde ha en "like"-funktion här precis som på facebook, haha. Hur som helst like-ar jag det du skrev.

Anni sa...

haha ja, jag håller med, det borde de fixa!

Kastrullis sa...

Jag klarade personligen typ fem minuter av den där vidriga videon. Och blir alltmer övertygad om det vettiga valet att vägra kött! Och dina recept gör det lättare så keep it up! Please!

Anni sa...

jag klarade knappt ens det, mår så illa av att se det. och tack tack tack, är så glad att de kan vara till nytta! :)