Det här är något av det godaste jag vet. Skulle kunna äta att jämt! Receptet på Corned beef kommer från Pia Halls bok Vego paradiso och jag har bara ändrat lite, lite på det. Till biffarna serverades hummus och guacamole. Och ja, det är säkert många som vill halshugga mig för att jag inte hade någon tahini i hummusen, men jag tycker det är minst lika gott utan.Corned beef- 5 potatisar
- 1 scharlottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- 1 burk majs
- 1 dl vetemjöl
Skala potatisen och skär den i mindre bitar så den kokas snabbare. Koka tills den är mjuk. Hacka lök och vitlök fint. Mosa potatisen och rör i övriga ingredienser. Salta efter smak. Forma biffar och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.
Hummus med soltorkad tomat- ca 400 g kikärter
- 2 tsk citronjuice
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- spiskummin
- paprikapulver
- salt
- 4 soltorkade tomater
Mixa och krydda efter smak. Blir den för torr så tillsätt lite mer olja. Skär tomaterna i små bitar och rör i.
2 kommentarer:
Hej! Jag hittade precis hit. Fin blogg. Åt biffarna och hummusen idag och det var ju helt fantastiskt! Provade även med lingonsylt och det var inte heller fy skam tyckte jag.
Hej Emelie! Vad kul att du hittat hit och tack! Ja, jag kan bara hålla med, tycker också att de här biffarna är kanon. :)
Skicka en kommentar