Jag testade att göra mandelmjölk för första gången den här veckan. Oväntat enkelt att göra! Nästa gång ska jag nog testa att blötlägga mandeln ett par timmar först. Den smakade fint både i smoothies och till bovetegröten som toppades med persika och mandel. Idag är det matlagning inför Vegomässan som gäller. Det kommer bli en kanonmässa så missa för guds skull inte!
Mandelmjölk
1 dl sötmandel
5 dl vatten
en nypa salt
ev. lite agavesirap
Mixa mandeln till ett mjöl. Häll i vattnet och mixa ordentligt. Häll blandningen igenom en silduk. Mandelmassan som blir kvar kan man spara och använda i t.ex kakor eller biffar. Smaka av mjölken med lite salt och agavesirap.
2 kommentarer:
Mandelmjölkssmoothie är ju det godaste :D Visst går det att söta med äppeljuice eller banan också?
det tror jag absolut funkar! gott med lite banansmak med ju.
Skicka en kommentar