tisdag 21 december 2010

Fried rice

Ostkakan står på köksbänken, seitanskinkan griljeras i ugnen och grönkål- och ädelostpajen svalnar, så nu är nästan all min julmat klar! Ikväll ska jag koka tryffel och sen är det bara en brûléepudding, lite risgrynsgröt och en grönkålssallad med kikärter och valnötter som ska slängas ihop. Känns övergripligt.

Mitt i allt bakande och matlagande blev jag hungrig och slängde ihop lite käk. Fräste lite paprika, svamp, lök och grönkål. Rörde i lite smulad tofu som fått stå och dra en stund med en skvätt liquid smoke, lite soja och garam masala. Hällde sdan detta i en tallrik och stekte lite kokt ris som fanns i kylen sen gårdagens kvällsmat. När det blivit varmt och fått lite färg hällde jag i grönskerna och tofun igen. Stänkte över lite mer soja och ganska mycket sweet chilisås. Rörde runt alltihop och sen var det klart att servera.

1 kommentar:

Emily sa...

Hej.
Du kan inte lägga upp recept på din seitanskinka? =) Tack för en trevlig blogg!