fredag 10 december 2010

Lussebullar och frukost

Idag bakas det lussebullar hemma hos Kotten. Inga katter, för det tycker jag är ganska trist på nått vis, men däremot blir det runda släta bullar (lussekottar ska de härmed få heta) och några "kanelbulleformade" (vad kallar man det? Snäckor?) med vanilj- och mandelmassefyllning. Och inte ett russin i sikte! Jag gillar russin. När man äter dem sådär direkt ur asken eller i fruktsallad eller så, men så fort de åker in i ugnen så blir det inge bra längre. Har börjat lära mig att ha dem i bröd, men i kakor nej nej nej. Får väl ta och lägga upp en bild på bullarna här sen.

Vidare till frukost. Jag inser att mina frukostar mest växlar mellan gröt och yoghurt. Fast det är ju ändå ganska varierat. Råggröt, havregrynsgröt, grahamsgröt, bovetegröt, dinkelgröt osv och yoghurten blandas ju med diverse tillbehör. Stor skillnad mot för en 3 år sen sådär då jag åt Falu rågrut med margarin och ett glas juice varje dag. Och då menar jag verkligen VARJE dag. Att man pallade.

Idag blev det Carlshamns sojayoghurt (har den fått nytt recept? Tycker den var så himla mycket godare nu än sist jag åt den. Och krämigare!) med hallon, frön och torkad cantaloupemelon. Till detta en scone. Ett scones. Hur skriver man egentligen scones i singular? Jaja, det hamnade dessvärre inte på bild för jag hade fullt upp med att titta på Ronny och hans filmer och lyssna på fantastiska Kurt Vile. Här nedan ser vi i alla fall ännu två små yoghurtfrukostar. Överst har vi en tallrik yoghurt med äpple, valnötter, pumpakärnor och kanel.

Och här är gårdagens 70-talsinspirerade (färgmässigt) frukost. Yoghurt med clementin, solrosfrön, valnötter och kanel. Och så godaste danska rågbrödet från Systrar och bröder med avocado, lite clementin och en bit torkad cantaloupemelon!

Ja och så förvandlades det här till världens längsta inlägg om ingenting. Så blir det ibland.

3 kommentarer:

Fido sa...

Scones böjer man precis som choklad. Ett choklad, ett scones.

Hej!

Agnes sa...

Har du provat Carlshamns sojayoghurt med vaniljsmak? Den är så god så att jag nästan dör, kan lika gärna ätas till efterrätt :)

Anni sa...

fido: du är ett enda stort knas du frydas.

agnes: nä, det har jag nog inte gjort faktiskt. man kanske skulle festa till det med den till helgen?