fredag 24 december 2010

Julmaten

Ja såhär såg julbordet ut för min del i år.

Macka med seitanskinka och senap, grönkålsallad med saffransmarinerade kikärtor och valnötter, rödkål, grönkål- och ädelostpaj, sojaköttbullar och så lite extra senap.

Tofu-ostkaka med sylt och grädde (som stod ute i kylan och frös till glass, men det var gott det med), ris à la malta med körsbärssås och crème caramel (som också blev lite förfryst).

Överlag tycker jag det toppade förra årets mat och då var det mesta redan förberett och så himlans mycket smidigare i år. Ska försöka slänga upp recepten på allt här framöver. Får nog också poängtera att desserttallriken inte är lika stor som mattallriken. Verkade bli vissa missförstånd förra året. Ja, jag gillar mat, men jag är inte galen. Eller jo lite.

Nu ska jag dansa lite till The Jam för att få maten att sjunka och sen blir det Karl-Bertil innan det är dags att sova. Stor julkram till er allesammans!

4 kommentarer:

Julia sa...

Vad gott allt såg ut, ska använda som inspiration till nästa jul:)

Fido sa...

Haha, klart den är lika stor! Håll inte på, du kan ändå inte lura mig. Jag vet hur gottegrisar tänker.

Men du. Var är Johnnys senap?

Helena Ulfsdotter sa...

Vi delar kärleken till grönkål tror jag!

Anni sa...

fido: det var just dig jag syftade på när jag skrev om missförstånd. du bara tror jag är värre tjockis än jag är! och johnnys? johnnys är sämst! jag hade skånsk senap, punschsenap och valnötssenap. fina grejor.

helena: det var faktiskt grönkålspremiär för min del! men jag gillade det riktigt mycket så jag är glad att jag provade. kommer absolut användas mer framöver.