fredag 3 december 2010

Dinkelmuffins

Egentligen ville jag baka scones till frukost men margarinet var slut, så då fick jag för mig att göra frukostmuffins istället. Så värst frukostiga vart de väl inte, men inte så jättesöta och ändå goda. Jag kokade ihop en liten sylt på en näve blåbär, några droppar citronsaft och lite socker. Den blev dock lite väl söt att ha på muffinsen tyckte jag sedan så den fick hamna i en skål med yoghurt, lite solrosfrön och några valnötter istället. Jag kan tänka mig att det vore förfärligt gott däremot att bre på lite vegansk cream cheese blandat med små clementinbitar på muffinsarna.

Dinkelmuffins (3-4 st)
  • 0,25 dl rapsolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl sojayoghurt
  • 0,5 dl sojamjölk
  • 0,5 dl dinkelflingor
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 msk sojamjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • lite muskot
  • lite mald nejlika
Vispa ihop olja, socker, yoghurt och mjölk. Blanda övriga ingredienser och vänd sedan ner dem i den blöta röran. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175°C i ca 18-20 min.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Fina muffins! Kan tänka mig att nejlikan ger en finfin och lite julig smak!

Anni sa...

ja, nejlika är verkligen en sån krydda som gör susen, sätter pricken över i, grädde på moset och framförallt julvibbar!

Agnes sa...

Låter gott! Tror du att det funkar med rågmjöl/rågflingor istället för dinkelvarianterna?

Anni sa...

ja, det tror jag absolut, men jag kan tänka mig att man kanske får blanda ut det med lite vetemjöl då t.ex. känns som att det nog kan bli lite kompakt med bara rågmjöl. men testa!

Karin sa...

Det där såg gott ut!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin