tisdag 3 november 2009

Tofuröra.

Åts med sötpotatis som jag skurit i bitar och kryddat med rosmarin och saft och skal från en citron + lite olivolja och salt. In i ugnen på 200° i ca 30 min. MUMS!

Tofupytt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 gröna tomater (eller röda), skivade
  • 6 champinjoner, skurna i bitar
  • 1 piri piri, kärnorna borttagna och finhackad
  • 1 stor morot, finriven
  • 500 g tofu
  • 2 stora nävar färsk spenat
  • 1 msk torkade örter, t.ex salvia, rosmarin, timjan
  • riven muskot
  • ½ tsk gurkmeja
  • saft från ½ citron
  • knappt ½ kapsyl rökarom
  • salt o peppar
Fräs lök och vitlök mjuka i lite olja. Lägg i tomater och champinjoner och låt fräsa en stund. Rör sedan även i piri pirin och moroten och låt bli mjukt. Smula i tofun och rör ner spenat och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter och smaka av. Strö gärna över lite rostade valnötter.

4 kommentarer:

Kastrulli sa...

Jag älskar din blogg och dina recept!!!! Tack som f-n för att du inspirerar!!!

Anni sa...

åh tack snälla du! vad glad jag blir! :)

Linslus sa...

Instämmer med Kastrulli. Din blogg är bäst!

Anni sa...

ååh tack! :D