måndag 14 september 2009

Cupycakes.

Tanken var att de här härligheterna skulle bli en blandning av lemon poppyseed muffins och rabarberpaj! Frostingen fick dock inte så mycket rabarbersmak som den borde så det blir till att baka igen och experimentera lite mer. Inte mig emot.
Så här gjorde jag iaf denna gång:


Lemon rhubarb inferno cupcakes (12 st)
  • en sats av det här cupcakereceptet
  • rivet skal från en citron
  • knappt 1 msk citronsaft
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 1 dl mjöl
  • 50 g margarin
  • ca ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop cupcakesmeten och rör i citronskal, -saft och vallmofrö. Häll i formar. Nyp ihop smuldegen med händerna och strö lite på varje cupcake. Grädda i 175° i 20-22 min. Låt kallna helt och toppa sedan med frosting där ca hälften av mjölken bytts ut mot rabarbersaft.

2 kommentarer:

Fitto sa...

Sattan fina du!

Anni sa...

taaack. :)
de var inte riktigt lika fina efter att ha färdats genom halva stan i min cykelkorg dock.