tisdag 15 september 2009

Gratäng.

Kom inte på något skojigt namn till den här gratängen. Så är det ibland när man suttit hela dagen och tömt sitt ordförråd på en föreställningsanalys till skolan.

Gratäng med bönor och zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • chilipulver
  • spiskummin
  • paprikapulver
  • ett paket passerade tomater
  • 1 burk majs
  • 1 liten tetra svarta bönor
  • 1 liten tetra kikärtor
  • ½ kapsyl rökarom
  • en skvätt vinäger
  • 1 dl soyagrädde
  • 1 dl b-jäst
  • 4 port kokt ris
  • ca en halv zucchini
  • en näve jordnötter
Hacka lök och vitlök och fräs den på svag värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Rör i chili, spiskummin och paprika efter smak (ca 1 tsk av varje). Häll i de passerade tomaterna och låt koka upp. Skälj av bönorna, ärtorna och majsen och rör sedan ner dem i såsen. Tillsätt vinäger, rökarom och soyagrädde och låt puttra en stund. Salta och peppra. Smaka av och blanda i b-jästen. Smörj en ugnsfast form och bred ut riset i den. Skiva zucchinin och lägg den över riset. Strö över jordnötter och häll sist på såsen. Grädda i 200° i ca 20 min.

Inga kommentarer: