måndag 17 januari 2011

Morotsbearnaisen

Kalaspizza! Toppad med chilisås, marinerade sojastrimlor, skivad cocktailtomat, morotsbearnaise och ruccola. Receptet på morotsbearnaisen kommer från ICAs tidning Buffé men jag gjorde en del ändringar utifrån det jag hade hemma. En riktig hit blev det!

Morotsbearnaise
  • 3 morötter
  • ca 5 färska dragonkvistar (eller persiljekvistar)
  • 1/3 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 1-2 msk margarin
  • 1-2 msk sojayoghurt
Skala morötterna och skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills mjuka. Repa dragonkvistarna. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull (jag hade ingen färsk dragon utan tog några persiljestjälkar ur frysen, men jag tror man kan skippa det helt eller hälla i lite torkad dragon). Häll på vinägern och låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår. Ta bort kvistarna. Häll av vattnet till morötterna och mixa dem till en slät puré. Tillsätt vinägern, dragonbladen (jag tog knappt 1 tsk torkad dragon) och margarinet i klickar. Mixa lite till och rör sedan i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

Kinesen sa...

Fy satan va detta ser gott ut Anni!!!

emodo sa...

Himla bra sås det där, glömde bort att riva ur det ur tidningen så tackar!

Anni sa...

johan: det var det!!!

emodo: jaa, jag blev alldeles förbluffad hur bra den var!