fredag 28 januari 2011

Tigermuffins med banan

Ville få användning av rea-bananerna jag köpte på Astrid i veckan och bestämde mig för att baka bananmuffins. Utgick från receptet på Banana choc chip muffins från The joy of vegan baking (som är en fantastiskt trevlig bok) men ändrade rätt friskt.
Tigermuffins goin bananas
(12 st)
  • 1 dl havregryn, mixade till mjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 0,75 dl olja
  • 3 ekobananer, mosade
  • 1 msk linfrö + 2 msk vatten, mixat
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop socker och olja och tillsätt banan, linfrömixen, vattnet och vaniljsockret i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen. Häll knappt hälften av smeten i en annan skål och rör i kakaon. Varva de två smeterna i muffinsformar så de blir fyllda till hälften ungefär. Rör runt med en sticka eller tandpetare (min smet blev lite tjock så det var ganska svårt, stoppade in dem i ugnen och tog ut dem igen efter ett par minuter och rörde runt då istället) och grädda i 175° i 20-30 min.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Smarrigt! Banan och choklad ihop är ett vinnande koncept.

Lisa sa...

Men tack! Det finns nog en mening med dom där bananerna som legat och göttat till sig i fruktskålen...

Anni sa...

cecilia: jaa, nästan lika bra som choklad + jordnötssmör.

lisa: hihi ja, det verkar så!