söndag 23 januari 2011

Rågvälling

Inspirerades av Molly och gjorde välling till frukost.

Krämig rågvälling
(1 port)
  • 2,5 dl osötad sojamjölk
  • 2 msk grovt rågmjöl
  • en nypa salt
  • en nypa socker
Koka upp mjölken och vispa i mjölet. Sänk värmen och låt puttra ihop ett par minuter. Tillsätt lite salt och lite socker. Klart!

7 kommentarer:

M. sa...

åh, rågvälling lät gott :) kan tänka mig att det blev en god kombo ihop med sojamjölken :)
hoppas att du mår bra och att du har haft en soligt helg!
kram

Anonym sa...

Är det gott? Hur är koncistensen i munnen? :)

Anni sa...

molly: ja, tyckte det funkade finfint. det har inte varit mycket till sol i malmö, men helgen har varit fin ändå. hoppas att din med varit det! :)

anonym: tja smaken är ju olika, men jag tycker att det är fantastiskt gott! konsistensen är väl lite som lös mannagrynsgröt kan man kanske säga? give it a try!

Anonym sa...

Det var gott! Tack för tipset! Jag tog lite för mycket av allt utom mjölken, men det justerar jag till nästa välling.

Emma sa...

Provade denna igår men tyckte att den blev alldeles för tjock. Fick äta med sked ur koppen, haha :) men det var supergott iallafall!

Anni sa...

emma: ja, den blir rätt tjock, men jag gillar det. du får minska på mjölet nästa gång. :)

Emma sa...

Provade ikväll igen. Använde knappt 1,5 msk och det blev jättebra. Hade även sötad sojadryck så jag behövde inte sockra något. Mums :)