söndag 20 februari 2011

Veganpizza på Erikslust

I fredags var det dags att testa veganpizzorna från Erikslusts pizzeria. I snabba drag skulle jag vilja säga: sämre än Algarve, bättre än Rex. Jag hade ju sett fram emot att få testa "oxfilé" och bearnaisepizzan men ne, den var slut sa de. Istället blev det en kebabpizza med vegokebab, lök, fefferoni, färska tomater och kebabsås (som jag faktiskt är lite småskeptisk till om den verkligen var vegansk) samt en Vegetable med champinjoner (färska! plus för det), paprika, lök, oliver och kronärtskocka. De andra veganpizzorna som fanns att välja på var Capricciosa (skinka, champinjoner), Pescatore (tonfisk, lök) och Bolognese (köttfärssås). 85 kr kostar alla pizzorna och tja, visst var de goda och jag kommer säkert gå dit någon mer gång men det blir ju faktiskt både mycket godare och billigare att baka hemma. Ska man sen festa till det med att äta ute tycker jag nog ändå att det är värt cykelturen till Kirseberg för en riktigt fin pizza på Algarve istället.

3 kommentarer:

elzplz sa...

Hörrududu! Kan du inte lägga upp en lista på de bästa äta-ute-ställena i Malmö för veganer och vegetarianer?

Dr Martin sa...

I still think the best vegan pizza is New York Pizza Slice at Gustav Möllers Gata, next to Astrid & Aporna. Its the most expensive but they have HUGE amounts of soyaost. :)

Anni sa...

elzplz: jo, ett sådant inlägg ska jag nog kunna försöka knåpa ihop.

dr martin: där har jag faktiskt aldrig varit! hade fått för mig att de hade slutat med veganpizza, men vad härligt då får jag gå dit någon dag!