måndag 14 februari 2011

The Coffe House, en liten kärleksförklaring

Alltså såhär va. Jönköpingsbor, jag avundas er. Hade kunnat stanna ett par dagar till bara för att få äta mer på The Coffe House, så bra var det. God mat, mycket att välja på, prisvärt och fin lokal. För att citera mig själv: "varför finns det inte ett sånt här ställe i Malmö?"

På vardagar kan man köpa en dagens inklusive bröd, salladsbuffé och kaffe eller thé för 70 kr. I fredags var det tomatpaj på menyn och den var riktigt fin! På salladsbuffén hittade man blandat annat hummus, tsatziki, oliver, cole slaw, vita bönor i senapssås, pastasallad och bulgursallad. Uppe i högra hörnet kan man även skymta en lasagne med aubergine och riktigt mustig tomatsås.

Efterrätt får man ju lov att ha med. Rättvisetårta (chokladtårta med kaffesmak och bananfyllning) blev det och ett så himla gott thé. Vit chai från Four o'clock! Satt inte helt fel.

På lördagen hade jag tänkt testa Liban Deli som jag fått tips om, men nä, libanesiskt kan jag ju faktiskt äta i Malmö. Så det blev Coffe House igen. Och paj igen. Den här gången med linser, svamp och paprika.

Min glutenintoleranta vän fick specialmackor med tofuskagenröra.

Och här, här har vi en grillad foccacia med carbonarabitar.
Så. Jäkla. Gytt.


Även en baguette med vegokyckling- och curryröra inhandlades och den var galet god. Äppelkakan fick också fina utlåtanden. Kan bara sammanfatta det hela med att om ni har vägarna förbi Jönköping är det givet att ni stannar här och äter. Hör ni det? Givet!

6 kommentarer:

elzplz sa...

ååh, allt ser helt himmelskt gott ut! pajdyrkarens paradis, typ.

Olivia sa...

Ååh! Och jag undrar: varför finns det inte ett sådant ställe i Göteborg??

Anni sa...

jaa, det kan man verkligen undra!

Cecilia sa...

Ser supergott ut alltihop! Jag vill också dit.

zakko sa...

Jaaa, visst har vi det bra! Men storstadsbarn.. vi har väntat LÄNGE ska ni veta! I Malmö och Göteborg har det funnits vegomat i tusen år medan vi fått hålla tillgodo med torra mackor och svart kaffe. Nu behöver vi verkligen ett ställe där vi kan äta upp oss så vi blir feta och glada!! :-)

Anni sa...

zakko: jaa, tycker det är riktigt schysst att ni har coffe house, det är ju faktiskt inte bara i storstäderna man ska kunna köpa schyssta vegogrejer!