torsdag 3 februari 2011

En tur till Karlskrona

Igår bjöd vi Karlskronaborna på lite musikal då vi spelade Jekyll & Hyde på Konserthusteatern. Efter att vi checkat in på Hotell Conrad hade vi ett par timmar över innan det var dags att börja jobba och då passade vi på att gå ut och äta. Begav oss till Marinmuséet i hamnen där det var fantastiskt vackert i solskenet. I restaurangen serverades raggmunkar, kroppkakor och fiskgratäng. Inget vidare för en veganmage men jag skrapade ändå ihop en okej (om än proteinfri) måltid av sallad, bröd och kålsoppa. 70 kr fick jag betala som student, annars kostar det 90. När jag frågade om de hade någon soja- eller havremjölk man kunde få till kaffet tittade kassörskan mest lite förbryllat på mig och svarade "nää...?". Jag glömmer ibland hur lite koll folk har på det där.
Efter föreställningen var det dags att fira
av ena huvudrollsinnehavaren och vi bjöds på buffé i restaurangen Touch som ligger i konserthuset. Dessvärre hade det missuppfattats att vi var två personer som ville ha vegansk mat och det vegetariska alternativ som serverades var en lasagne med mjölk i. Hängde dock inte läpp över att inte kunna äta den då den mest såg ut att bestå av lasagneplattor, tunn bechamel och frysta morötter och bönor (ni vet sånna där hemska som man fick i skolmatsalen). Så det blev sallad och bröd här med, men det hamnade inte på bild.
Frukostbuffén (tre buffér i rad! jisses) var betydligt bättre! Man kunde både få mjölkfritt margarin på mackan och sojamjölk i théet. Dessutom hade de en lapp där det stod vad som innehöll mjölk och gluten, sånt gillar vi! Då jag köpt yoghurt dagen innan smuslade jag även med lite sådan. Annars kunde man fyllt en skål med corn flakes, havrepuffar, bran flakes, frön och torkad frukt tillsammans med sojamjölken.

Är det någon som har några vegantips från Karlskrona får ni gärna dela med er!

4 kommentarer:

Sara sa...

Karlskrona är inte en veganvänlig stad, många restauranger har inte ens någon lakto-ovo-vegetarisk rätt som inte är en sallad. Jag har dock hört från köttisar att buffén på Royal Thai ska vara vegan till stor del, men jag har inte kontrollerat det :/

Anni sa...

sara: ja, det är trist när det är så! royal thai, ligger det vid konserthuset?

Sara sa...

Yep, i backen bredvid! Man ser restaurangen därifrån :)

Johanna sa...

Heje! Ja, när jag var i Karlskrona hamnade jag av en slump på Royal Thai och efter att jag hade pratat med personalen kunde jag känna mig lugn att den vegetariska woken var fri från animalier (t.ex. stekt i jordnötsolja och utan fisksås osv.). Men sånt där kan ju vara olika från gång till gång (har jag fått lära mig), så kolla alltid innan! För säkerhetens skull! Hejpårej! http://veganisera.wordpress.com/?s=karlskrona