söndag 27 februari 2011

Havregurt på tillfälligt besök hos Kotten

Oatlys havregurt är tillbaka i butikshyllorna och är förhoppningsvis nu helt fri från mjölkprotein och liknande. Jag hann ju aldrig med att prova innan de drog in den och därför tyckte jag det var läge att nu köpa hem ett paket. 1 liter för 31.90:-. Jag gillar att det är en hel liter, Alpros 500ml tar ju slut alldeles för fort, men samtidigt känns det rätt hårt att punga upp nästan 32 spänn för en yoghurt. Och nä, såhär va, låt oss vara ärliga på en gång. Jag kommer inte köpa den igen. Varför?
  • Konsistensen är för rinnig, tunn, blaskig.
  • Den har en syrlighet men den känns liksom för markant och inte sådär snyggt avrundad.
  • Den innehåller mindre protein och mer kolhydrater än sojavarianterna.
MEN det är superduper att det finns ett alternativ för dem som inte tål soja! Och att den görs på svensk havre är ju faktiskt toppen.
Vad tycker ni om havregurten?

5 kommentarer:

Johanna sa...

Har inte smakat än, men gillar (precis som du) att det finns alternativ! Precis som med växtmjölk så gillar jag att välja soja pga. proteinhalten. Ska i alla fall testa! Måste ju stödköpa. Hihi. Så att de finns kvaor!

Anni sa...

johanna: ja men exakt!

Lisa J sa...

Har haft influensa i 11 dagar och levt på Carlshamns naturella soygurt blandat med frysta hallon.
Alltså jag har inte varit "vegan" (fuskar ute) så länge men soygurt är jäklarimig hästlängder vassare än yoghurt! Om havregurten är lika god som soygurten så är jag i himmelsrik.

Anonym sa...

Tycker att den Naturella var ganska äcklig. Och som du sa blaskig...
Meen, jordgub var mycket bättre(kanske lite blaskig)! Nästan lika god som Alpros blåbär :D
/Kajsa

anna sa...

jag föredrar helt klart carlshamns naturella framför havregurten. tycker också den var alldeles för tunn och rinnig och ingen god smak, som carlshamns lyckats få till, säge rjag som älskade fil tills jag blev vegan...