tisdag 22 februari 2011

En vanlig tisdag

Tisdag. Kallt som sattan. Inte mycket att hurra för. Men det bli ju i alla fall bättre när man lyssnar på Sufjan, eller varför inte lite Tchaikovsky, tittar på Twin Peaks och dricker thé. Ganska så nyinköpt thé till på köpet. Harney & sons White christmas tea med mandel, vanilj, kardemumma och vit kamomill, som ju inte alls är i säsong kan man tycka men det passar alldeles utmärkt lite när som. Inte speciellt juligt alls egentligen. Bara supergott. Och i så himla fin burk som gör att det (i alla fall nästan) rättfärdigar priset på 70 kr (vilket ändå var med 30% rabatt! Waaa jag och mitt thé alltså). Hur som helst. Juligt thé. Jul. Dessa tryfflar gjorde jag i julas. Passar även de väldigt bra till att förgylla en vanlig tisdag.

Chokladtryffel
  • 0,75 dl havregrädde
  • 50 g margarin
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 1,5 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm kardemumma
  • 1 tsk snabbkaffepulver
Koka upp grädde och margarin. Häll i övriga ingredienser och värm upp, men låt inte koka! Rör runt tills allt blandats och låt sedan smeten stå kallt tills den stelnat tillräckligt för att handskas med. Spritsa ut smeten i toppar eller rulla små bollar och sikta eventuellt över lite kakao eller kanel.

6 kommentarer:

Fido sa...

Snabbkaffepulver? Måste man ha det?

Nej. sa...

Så bra, så bra ♥
Dessa bullbollbollarar skall jag prova på att göra! omnom (och tack för massiv inspiration!)

Te är för övrigt det bästa som finns! I alla fall på vinterhalvåret. I sommar ska jag prova på att göra egen saft! Nom!

Anni sa...

fido: nä, det måste man väl inte egentligen, man kan nog ta lite kallt starkt kaffe med. blanda det med grädden.

nej: tack ska du ha! blir så himla glad när man kan vara till inspiration för någon. :) och ja thé skulle jag nog kunna dricka jämt!

Johanna sa...

Åh! GOTTE!

Anonym sa...

TE heter det!

Anni sa...

anonym: inte på franska.