måndag 7 februari 2011

Söndagsmiddag

Hallå! Måndag idag. Ni vet en sån måndag då allt är gråmulet, man har allmän ångest över sitt examensarbete och till råga på allt punka på cykeln. Tur ändå att man för en gångs skull inte hade linssoppa i matlådan utan resterna från gårdagens söndagsmiddag. Seitanstek, mos på mandelpotatis och palsternacka, sås gjord på buljongen som blev kvar efter att steken varit i ugnen spädd med lite vatten, smaksatt med vinbärssaft och redd med arrowroot och så lite brysselkål och svamp.
Seitan lagar man ju alldeles för sällan. I alla fall jag. Hade tänkt länge att jag skulle göra seitanstek med sås på rödvinet jag fick efter en premiär i höstas. Så när jag väl står där och ska hälla i mitt vin i kastrullen inser jag att jag har ju ingen korkskruv. Gå in till grannen och låna tyade jag inte, så det fick bli utan och det gick ju bra det med. Vinet får åka med nästa gång istället. Köpte på mig lite vetegluten när jag var i Bryssel eftersom det var ganska mycket billigare där, så det får bli fler stekar. Resterna som blev över (dvs typ 5/6 av steken) skar jag i bitar och frös in. Ska blandas i ugnspannkaka och annat trevligt framöver.

Det var det här receptet på Veganbidragets rödvinsseitan jag tänkte göra, men sen körde jag mer utefter Oxons istället med lite små ändringar. Fina grejer.

3 kommentarer:

Fido sa...

TYADE?! Hahahahaha!

Anni sa...

hihi det var nog första gången i mitt liv som jag använde tyade! tyckte det passade. ^^

emelie sa...

Är seitan en bra grej? Jag förstår inte riktigt varför jag inte har gjort det ännu, men det har visst inte blivit av bara...